Dikkat Edilecekler
>> Content » » Bankada yüklü miktarda para gösteriniz. Paranız varsa bunu ispatlamalısınız. Paranızın tümü tek bir hesapta ve tek bir bankada olmalıdır. Paralarınızı toplayıp tek hesapta göstermeniz gerekir. Göstereceğiniz hesabınız uzun zamandır işleyen ve girdisi çıktısı olan bir hesap olmalıdır. Vize başvurunuza bir kaç hafta kala bankaya birden bire para yatırmış olmanız, birilerinden borç aldığınız anlamına gelebilir.
Amacınız ve eğitiminiz Yurtdışında İngilizce öğrenmek istiyorsanız mantıklı nedenleriniz olmalı. Nedenleriniz mantıklı ve kabul edilebilir olmalıdır.
Sakin ve inandırıcı Görevli sorularını, bir kaç defa ve her defasında farklı şekillerle soracak ve yalan söyleyip söylemediğinizi ortaya çıkarmaya çalışacaktır. Görevli sizi sinirlendirebilecek soruları yöneltebilir. Cevaplarınız mantıklı ve kabul edilebilir olmalıdır.
Vizede sıkça sorulan sorular:
- Para İster turist ister eğitim amacıyla gidin, bu amacınızı gerçekleştirmek için ekonomik gücünüzün iyi olması gerekir. Her ülke, ekonomilerine döviz kazandıracak yabancıların gelmesinden memnunluk duyacaktır.
- Amaç Eğitim amacıyla gidiyorsanız, Türkiye'deki mezun olduğunuz okul ve bölümle, yurtdışında almayı düşündüğünüz okul arasında ilişki önemli
- İş Türkiye'de ne iş yapıyordunuz? En son hangi işte çalıştınız? Çalıştığınız işte sigortanız var mı? Çalıştığınız işyeri, amacınızla ilgili miy?
- Eğitiminiz Ne zaman ve hangi bölümden mezun oldunuz? Mezun olduğunuz dalla ilgili bir iş yapıyor musunuz? Hangi işlerde çalıştınız? Okuldan bir kaç yıl önce mezun olduysanız bu süreçte bir işyerinde çalışıyor olmanız aranır.
- Maddi Durumunuz Aylık kazancınız ne kadar? Amacınızı gerçekleştirecek maddi gücünüz var mı?
- Akrabalar Eğer, orada yerleşik akrabanız varsa maddi durumları çok çok iyi değilse sizin de oraya yerleşeceğiniz düşünülecektir.
- Ailenizin durumu Ailenizde geçimi kimler sağlıyor, eşiniz, anneniz, babanız kardeşleriniz ne iş yapıyor? Kaç çocuğunuz var ve eşiniz şu anda nerede oturuyor?
-----------------------------------------------------------
HABERLER 04.09.2004 CUMARTESİ Yurtdışına çıkarken evrakta istenen noter tasdiki kaosa sebep oldu
Ülkeler arası anlaşmaların bakanlık tasdikini gerekli kıldığını belirten Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk Bölümü yetkilileri, güvenlik gerekçesiyle bu nevi bir uygulamanın zorunlu olduğunu savunuyor.
Yurtdışına çıkacak Türk vatandaşlarının evrak tescilinde noter bilmecesi yaşanıyor. Dışişleri Bakanlığı Evrak Tescil Bölümü, uluslararası hukuk anlaşmaları gereği Ankara noterleri dışında yapılan tasdik işlemlerinde valilik onayı arıyor. Uygulamadan haberi olmayan vatandaşlar ise noter tasdikli belgelerinin üzerine Ankara'dan ikinci kez noter tasdiki almak durumunda kalıyor. Türkiye Noterler Birliği Başkanı Hasan Yeni, uygulamadan haberdar olduklarını, ancak vatandaşın bu konuda yeterli bilgiye sahip olmadığını belirtiyor.
Yurtdışına öğrenci, işçi ve işadamı olarak çıkacakların noterden tasdik işlemleri tam bir kaosa sebep oldu. Türkiye'den alınmış nüfus cüzdanı, diploma, tapu kaydı, işyeri sicili gibi evrakların yurtdışında kabul görmesi için Dışişleri Bakanlığı'nın onayı gerekiyor. Bakanlığın, Tandoğan'da bulunan Konsolosluk Şubesi, tasdik işlemi için Ankara noterlerinin mührü ya da ilgili valiliklerin onayını arıyor. Vatandaşların haberdar olmadığı uygulama nedeniyle onaylanacak evraklarda ilginç bir ayrıntı ortaya çıkıyor. Yurtdışına çıkacak evraklar çift noter tasdiki alarak Dışişleri Bakanlığı Evrak Tasdik Bölümü'ne sunuluyor. Burada üçüncü kez onay alan evrak gidilecek olan ülke büyükelçiliğine sunuluyor. Bu kez elçilikler bunun gereğini sormak durumunda kalıyor.
Hukuk camiası uygulamaya esas olarak uluslararası hukuk normlarını gösteriyor. Ülkelerarası anlaşmaların bakanlık tasdikini gerekli kıldığını belirten Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk Bölümü yetkilileri, ilgili bakanlığın da güvenlik gerekçesiyle bu nevi bir uygulamanın zorunlu olduğunu savunuyor. Dışişleri Bakanlığı da ülke genelindeki tüm noterlerin mühür ve imza sirkülerini almanın güçlüğüne işaret ederek, bunun valilikler tarafından denetlenmesinin daha kolay bir uygulama olduğunu belirtiyor. Konuyla ilgili olarak Adalet Bakanlığı'nın 29 Ağustos 2003 tarihli bir yazısının esas alındığı kaydedildi.
Türkiye Noterler Birliği Başkanı Hasan Yeni, uygulamadan haberdar olduklarını söyledi. Prosedür gereği yurtdışına çıkacak evrakların Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdikinin gerektiğini belirten Yeni, “Yurtdışına çıkacaklar için noter tasdikinin yanı sıra valilik onayı aranıyor. Valilikler illeri dahilinde görev yapan noterlerin mühür ve imza sirkülerine sahip. Ankara'da da bunun bu şekilde işlemesi gerekir. Ancak Dışişleri Bakanlığı, Ankara noterlerine ait mühür ve imza sirkülerine sahip olduğundan burada kolaylık gösteriyor.” dedi.
04.09.2004 Salih Boztaş Adana [ Geri Dön ] | [ Site Haritası ] | [ Arama ] | [ Kontakt ] | [ Basın ] | [ Partner ]
Copyright © egitimbursu.com - Tüm hakları saklıdır. Yayınlanma:: 2003-10-25 (11245 okuma) |